ÓłĄ honden


Beagle

Het rasafkomst van de Beagle: Griekenland. Het karakter van de Beagle: De Beagle is een vrolijke en dappere hond die zeer actief, energiek en vastbesloten is. Hij is snel, intelligent en evenwichtig van humeur. Hij is ook moedig, stoer en zeer snel, met een luide stem en een scherpe neus. Hij is enthousiast en effectief op het spoor, waarbij hij zich vaak laat horen. Hij kan alleen werken of in paren. Deze kleine en veelzijdige meutehond jaagt op haas, konijn, vos, hert en wild zwijn. In Engeland wordt hij alleen gebruikt voor beagling, de jacht op hazen. Hij is aanhankelijk en goedmoedig, en daardoor een uitstekende gezelschaps-hond voor de familie. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Akita

Het rasafkomst van de Akita: Japan. Het karakter van de Akita: Deze krachtige en zeer moedige hond is onafhankelijk en trots, maar rustig. Hij is volgzaam, waardoor hij een goede gezelschapshond is, makkelijk in de omgang. Deze buitengewone waak-hond is argwanend tegenover vreemden en altijd waakzaam, maar hij blaft zelden. De Akita heeft een alfa-persoonlijkheid en kan daarom moeilijk met andere honden samenleven. Consequente maar zachtaardige opvoeding is vereist.

Alaskan Malamute

Het rasafkomst van de Alaskan Malamute: Verenigde Staten. Het karakter van de Alaskan Malamute: Deze kalme en standvastige hond heeft een groot uithoudingsvermogen. Hoewel hij heel onafhankelijk is, is hij niet zo uitbundig als de Husky. Hij is speels, aanhankelijk en zacht met kinderen, waardoor hij een uitstekende gezelschaps-hond is. De Alaskan Malamute is een slechte waakhond omdat hij zelden blaft, niet agressief en erg sociaal is. Zijn groepsinstinct is nog sterk en hij is nogal dominant tegenover andere honden. Met een consequente opvoeding moet al op jonge leeftijd gestart worden.

>

Australian Shepherd

Het rasafkomst van de Australian Shephard: Verenigde Staten. Het karakter van de Australian Shepherd: De Australian Shepherd is buitengewoon actief, stoutmoedig en snel. Deze intelligente hond kan tot 60 km per dag afleggen bij het hoeden van grote kudde vee- of schapen. Deze buitengewone herdershond kan ook de boerderij bewaken. Hij is aanhankelijk, kalm, goedmoedig en zeer loyaal, en daardoor een goede gezelschapshond.

>

Bedlington Terrier

Het rasafkomst van de Bedlington Terrier: Groot-Brittannie. Het karakter van de Bedlington Terrier: De Bedlington Terrier is robuust, sportief, zeer vlug, moedig en bezit een sterk karakter. Opgewekt, heel vriendelijk met zijn baas, zacht en speels met kinderen. Hij kan agressief zijn tegen soortgenoten wanneer hij wordt aangevallen. De Bedlington Terrier vraagt een consequente maar zachte opvoeding.